مرور برچسب

افلاطون

دموکراسی، از گذشته تا کنون

در حالی که امروزه جنگ ها به نام دموکراسی به گونه ای انجام می شود که گویی دموکراسی یک ایده آل اخلاقی و همچنین یک سبک حکومتی است که به راحتی قابل شناسایی است، هرگز این گونه نبوده و نیست . دموکراسی، زمانی که همه شهروندان یک جامعه در مورد همه

نقش افلاطون در فلسفه غرب ( قسمت سوم )

نظرية مثل افلاطون کوششی است برای حل و فصل این مشکلات، و راه حلی که ارائه می کند راه حلی بنیادی است. او مدعی است که برای هر اصطلاح کلی ای که در نظر بگیرید، حقایقی راستین و مستقل از ذهن وجود دارد یعنی صورت های مثالی چیزهایی از قبیل عدالت،…

نقش افلاطون در فلسفه غرب ( قسمت دوم )

گرچه اطلاعات موثق بسیار اندکی از زندگی افلاطون به دست ما رسیده. اما از بخت خوش تقریبا تمامی مکالماتی را که او نوشته است. در اختیار داریم. معمولا این مکالمات را دست کم به سه دوره تقسیم می کنند،هر چند ترتیب دقیق آن ها نیز همواره محل مناقشه…

نقش افلاطون در فلسفه غرب ( قسمت اول )

درست است که تعداد انگشت شماری فیلسوف به خود جرأت داده اند و دست به نوشتن مکالمه زده اند وبرخی از آثاری هم که پدید آمده رویکرد فلسشی بسیار جدی ای دارد. اما به راستی این آثاربه هیچ وجه با مکالمات افلاطون قابل مقایسه نیست. افلاطون احتمالا تنها…

امیرخسرو دهلوی

امیرخسرو دهلویامیرخسرو توسط مردان جوان احاطه شده‌است. مینیاتوری از یک نسخه خطی مجلس العشاق سروده حسین بایقرانام اصلی حکیم ابوالحسن یمین‌الدین بن سیف‌الدین محمودزمینهٔ کاری شعرزادروز ۶۳۲ خورشیدی…

نقش سقراط در فلسفه غرب ( قسمت اول )

به دشواری می توان قدر و قیمت واقعی تاثیر سقراط1 برفلسفه غرب را تعیین کرد. می دانیم که سقراط(470-399 ق.م.)، استاد افلاطون جوان بوده و همچنین می دانیم که آثار افلاطون از هر نظر تاثیری عمیق و پایدار بر کل تفکر غرب داشته است.

۱۰ فیلسوف تاثیرگذار یونان باستان!(قسمت دوم)

در دوران باستان، مردم برای تفسیر وقعایق دنیای پیرامون خود به جادو و اساطیر روی می آوردند. خدا از نظر آنها تحت تاثیر یک خدای برتر بود. فیلسوفان یونان باستان یک نظریه جدیدی را ارائه کردند. آنها از داستان های اساطیری فاصله گرفتند و معتقد بودند…

۹ دستاورد افلاطون، دانشمند معروف یونان باستان!

افلاطون، منطق دان آتنی (428 تا 347 ق.م) یکی از برجسته ترین فیلسوف های یونان بود و ایده های او اساس ایدئولوژی غربی را تشکیل داد. او شاگرد سقراط بود و بسیاری از آموزه های سقراط را در آثارش بکار برد. او یک آکادمی به عنوان اولین دانشکنده دنیا…

زرتشت‌ کیست‌؟

((زوراست )) يا ((زرتشتر)) يعنى دارنده شتران زرد... مستشرقين با حقه بازى عجيبى ، تاريخ تولد ((زرتشت )) را از 329 تا 600 ق .م . به 6000 سال ق .م . و حتى 6000 سال پيش از حمله اسكندر عقب مى برند تا به يك نتيجه گيرى نژادى دست بزنند! چرا كه…

تاریخ شهر گمشده آتلانتیس

صحبت از آتلانتیس شد. مورخ یونانی، افلاطون ۳۶۰ سال قبل از میلاد درباره جزیره‌ای افسانه‌ای گفته که بیش از ۱۰۰۰۰ سال پیش غرق شده است اما تا کنون هیچکس جای آن را نمی‌داند. از آنجا که هیچ آثار باستان شناسی واقعی برای…

تأثیر اندیشه ایرانی بر افلاطون

افلاطون ازجمله فیلسوفانی است که متأثر از تفکر شرقی و ایران باستان شناخته می‌شود. او در مسئلۀ مُثل، حکیم حاکم، طبقه‌بندی در مدینۀ فاضله و ... از اندیشۀ شرقیان و ایران باستان که پیش از وی بدان پرداخته‌اند، بهره گرفته است. چکیده…

فیدیاس مجسمه ساز و حجار پارتنون

از سال 447 تا 438، فيدياس و دستيارانش به كار مجسمه سازي و حجاري پارتنون مشغول بودند. همچنانكه افلاطون نخست درامنويس بود و سپس فيلسوفي شد كه فلسفه خود را به صورت درام بيان ميداشت، فيدياس نيز نخست نقاش بود و بعدا پيكرتراشي شد كه در كار خود…