مرور برچسب

امپراتوری

امپراتوری ترابوزان

امپراتوری ترابوزان یا امپراطوری طرابوزان کشوری سلطنتی بود که در طول قرون ۱۳ تا ۱۵ میلادی شامل مناطقی در شمال شرقی گوشه‌ای از آناتولی و مناطق جنوبی شبه جزیره کریمه می‌شد. در اصل این امپراتوری زمانی تشکیل شد که طی یک شورش در برابر تاج و تخت…

امپراتوری یان و خوان

تمدن چندین هزار ساله چین، مملو از شخصیت های معروف و بزرگ می‌باشد. عده ای از آنها با اختراعات و اکتشافات خود به روند فرهنگ ملت چین مساعدت نمودند،عده ای بابرپائی جنگ مسیر پیشرفت تاریخی را تغییر دادند و برخی از آنان بعلت هوش و…

هنر آشوری

آشور نام دولتی باستانی است که در شمال بین النهرین قرار داشت. حدود چهار هزار سال پیش این دولت تشکیل شد و مدت هزار و سیصد و پنجاه سال دوام آورد. این امپراتوری بر سرزمینهای فنیقیه، فلسطین ،مصر ،بابل،ایلام و غرب فلات ایران تا خلیج فارس حکمرانی…

امپراتوری عثمانی

امپراتوری عثمانی با نام رسمی دَوْلَتِ عَلِیّهٔ عُثمَانِی یک قدرت سیاسی و امپراتوری مسلمان بود که از ۱۲۹۹ تا ۱۹۲۲ میلادی (حدود ۶ قرن یا ششصد سال) در منطقهٔ مدیترانه حکومت می‌کرد. این امپراتوری در اوج قدرت خود (قرن ۱۶ میلادی) مناطق آسیای…

رامسس

رامسس . (اخ ) Ramses نام گروهی از فراعنه مصر که از سلسله نوزدهم و بیستم بودند که بر سرزمین باشکوه مصر باستان رامسس اول . (اخ ) سرسلسله خاندان نوزدهم از فراعنه مصر است (1320-1318 ق .م .) که مدت دوقرن از قرن 14 یا 15 ق .م…

وحدت سیاسی و تعامل فرهنگی در شاهنشاهی هخامنشی/پی یر بریان

هجوم اسکندر به ایران همواره در هاله‌ای از ابهام و افسانه مورد نقد و نظر پژوهش گران بسیاری قرارگرفته‌است. «پی‌یر‌بریان» در کتاب «وحدت سیاسی و تعامل فرهنگی در شاهنشاهی هخامنشی» بر آن است که این تحول را از منظرهای گوناگون با نگاه به…

داریوش در معبد هیبیس الخرقه

داریوش در معبد هیبیس الخرقه: فعالیت داریوش در مقام سازنده در چندین مكان در مصر قابل تشخیص است: در الكعب ، پرستشگاه امپراتوری مصر علیا كه در آن هوروس جدید، فرعون، تاج سفید را دریافت مى كرد. این معبد به دست داریوش بازسازى شد. بر وزنه اى كه در…

زن در اقوام آریایی و ماد باستان

درگیر شدن انسان و دریافتهایش از طبیعت، باعث بوجود آمدن شیوه ی زندگی ونوع نگرشش نسبت به جهان هستی شده است.هر قوم به گونه ی خود می اندیشیده است. عدم دسترسی آسان هر قوم به دیگری باعث شده بود که ملتها ویژگی های خاص خود راحفظ کنند و با یکدیگر…

قوم ثمود

ثمود ، از اقوام باستانی شمالی غربی شبه جزیرة عربستان که بر اساس آیات قرآن کریم به سبب انکار قیامت و نافرمانی دچار عذاب الاهی شدند.1) در منابع تاریخی . چون روایت قرآنی در بارة این قوم ما به ازای توراتی ندارد، باستان شناسانی که به روایات…

بختنصر (بُختُ نَصَّر)

بُختُنَصَّر (بُختُ نَصَّر) ، پادشاه بابل ، ویران کنندة بیت المقدس و اسیر سازندة قوم یهود. این نام که در اصل بابلی است و در زبان عبری به صورت نَبوکَد نَصَّر درآمده (کتاب دانیال نبی ، 1:1)، در زبان عربی تغییر یافته و در منابع اسلامی…

نگاهی به تاریخ هنر یونان باستان

گرچه یونان باستان را سرزمین ادب و هنر می شناسند ولی جاه طلبی و كشورگشایی های برخی از فرمانروایان سبب نابودی بسیاری از آثار هنری آن شد. تمدن یونان باستان از تاثیرگذارترین فرهنگ هایی است كه حیات بشر به خود دیده است. پتانسیل هنری یونان از چنان…

شوش (سوزا)

شوش (سوزا) شهری باستانی واقع در یکصد و پنجاه کیلومتری شرق رود دجله در استان خوزستان از دوران امپراتوری ایلامیان، پارسها، و پارتها است.علاوه بر یک شهر باستانی، به سبب اخلاص مسلمانان شیعه و یهودیان ایران به حضرت دانیال، شوش یک دهکدهٔ مسکونی…

یانگوم

یانگوم (کره‌ای: 장금 , هانجا: 長今، تلفظ: یانگ گئوم) نخستین پزشک زن سلطنتی در تاریخ کره است. نام این شخصیت که در قرن شانزدهم میلادی زندگی می‌کرده است، هفت بار در اسناد پادشاهی یوسون آمده‌است، آن‌طور که از این نوشته‌های مبهم بر می‌آید او با دانش…

گوگوریو

گوگوریو (37 قبل از میلاد-668 بعد از میلاد) که با نام گوریو نیز شناخته می شود، یک پادشاهی کره ای بود که در شمال و مرکز شبه جزیره کره و بخش های جنوبی و مرکزی منچوری داخلی و خارجی قرار داشت. گوگوریو عضوی فعال در کشمکش قدرت برای کنترل شبه جزیره…

شهر ممنوعه

شهر ممنوعه از اواسط سلسله مینگ تا پایان سلسله کینگ کاخ سلطنتی چین بوده و در میان پکن واقع شده و هم اکنون کاخ موزه است.در حدود 5 قرن، شهر ممنوعه خانه امپراطور و خانواده اش و همچنین مرکز تشریفاتی و سیاسی دولت چین بوده است.احداث شهر…